Loading...
Loading...
Loading...
Çalışma Saatlerimiz: Pazartesi - Cuma : 10.00 am - 15.00 pm, Cumartesi : 10.00 am - 15.00 pm

sesadentbalgat@gmail.com

0501 320 88 00

Hizmetlerimiz

Anasayfa Hizmetlerimiz
Dental İmplant
Dental İmplant - Vidalı
All on 4 ve All on 6 Tekniği
Kemik Tozu Uygulamaları
Sinüs Lifting

Dental İmplant Nedir

Dentalimplantlar; ağız ortamında eksik olan dişlerin yerine restorasyon yapılabilmesi için çene kemiği içerisine yerleştirilen, dişin kökünü taklit eden titanyum vidalardır. Gerçek dişlerin diğer dokularla ilişkisini ideale en yakın şekilde taklit ettiği için bölgedeki diğer dokuların yeterli olması durumunda oldukça doğal bir görünüm oluşturur. Çevre diş dokularında işlem yapılmasına gerek kalmadan ilgili bölgeye sabit protez yapılmasına izin verir. O bölgeye yapılması planlanan kuron ya da köprü protezlerini desteklemek için yapay diş kökü olarak işlev görür. İmplantlar sabit protezlerin yanı sıra, hareketli protezlere destek olması için de yerleştirilebilir. Oluşturduğu destek ile hareketli protezlerin dezavantajlarını minimuma indirir.

Dentalimplant uygulamasının avantajları nelerdir?

Dentalimplantlar; ağız ortamında eksik olan dişlerin yerine restorasyon yapılabilmesi için çene kemiği içerisine yerleştirilen, dişin kökünü taklit eden titanyum vidalardır. Gerçek dişlerin diğer dokularla ilişkisini ideale en yakın şekilde taklit ettiği için bölgedeki diğer dokuların yeterli olması durumunda oldukça doğal bir görünüm oluşturur. Çevre diş dokularında işlem yapılmasına gerek kalmadan ilgili bölgeye sabit protez yapılmasına izin verir. O bölgeye yapılması planlanan kuron ya da köprü protezlerini desteklemek için yapay diş kökü olarak işlev görür.

Dentalimplant uygulamasında yaş sınırı var mı ?

Bu uygulamanın yapılabilmesi için kemik gelişiminin tamamlanmış olması önem taşır. Çene kemiklerinin gelişimi; kadınlarda yaklaşık olarak 15-16 yaşında tamamlanırken erkeklerde genellikle 17-18 yaşlarına kadar devam eder. Kemiğin gelişim durumuna ve hastanın tedavi ihtiyacına bağlı olarak, tedavi yaşı için belirlenen alt limit değişkenlik gösterebilir. Tedavinin uygulanma yaşı için üst bir limit bulunmaz. Ancak diş eksikliği olan bölgede, zamanla kemik erimesinde artış ve çevre dişlerde devrilme meydana gelebilir. Bu durumlar gerçekleştiğinde ise implant uygulaması yapılabilmesi için ek tedavilere ihtiyaç olabilir. Bu ihtimali minimuma indirebilmek için mümkün olan en erken dönemde implant tedavisinin planlanmasında fayda vardır.

Dentalimplant tedavi sürecinde sizi neler bekliyor?

Yapılan ilk muayenede, ayrıntılı klinik ve radyografik incelemeler ile tedavi için gerekli olan koşulların değerlendirmesi yapılır. Uygun koşulların sağlanması durumunda ise gerekli estetik değerlendirmeler yapılarak hastanın beklentisine en uygun olacak şekilde diş protezleri tasarlanır. Diş protezinin yapılan tasarım planına uygun olarak yerleştirilebilmesi için gerekli olan implant özellikleri belirlenir. Bu özelliklerin belirlenmesi için ise hastadan alınan üç boyutlu radyografik görüntüden yararlanılır. Bu radyografik görüntüler üzerinden milimetrik ölçümler yapılır; implantın boyuna, çapına ve konumuna karar verilir. Dentalimplant uygulamalarında tedavi süresi, hastanın durumuna ve ihtiyacına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Bazı durumlarda, dentalimplant uygulaması ile aynı gün protez aşamasına geçiş yapılabilirken gerekli koşullar sağlanamadığında ek cerrahi işlemler nedeniyle süreç uzayabilir. Tedavi seansında, işlem lokal anestezi altında konforlu bir şekilde gerçekleştirilir. Bu işlemde, implantların konumuna ve boyutuna uygun olacak şekilde çene kemiği üzerinde yuvalar açılır. Yuvalar açıldıktan sonra ise gerekli bölgelere implantlar yerleştirilir ve dikiş atılarak işlem sonlandırılır. Bu işlem her bir implant için ortalama 10 dakika sürer. İşlemden yaklaşık bir hafta sonra kontrol muayenesi yapılır ve aynı zamanda bu muayenede dikişler alınır.

İmplantların yerleştirilmesinden sonra kalıcı protezlerin implant üzerine uygulanması, implantların kemik ile bütünleşmesinden sonra yapılır. Bu süreç beklenmeden kalıcı protezlerin yapılması, implantın dayanıklılığını düşürebilir ve ömrünü kısaltabilir. Bu süreç, üst çenede yaklaşık üç ayda, alt çenede ise ortalama iki ayda tamamlanır. Yetersiz kemik miktarına bağlı olarak implant uygulaması ile birlikte ek işlemler yapılmışsa ise altı aya kadar uzayabilir.

Dentalimplant tedavisi iyileşme süreci

Sanılanın aksine dentalimplant tedavileri, oldukça basit ve güvenlidir. Konforlu bir işlem olması sayesinde, tedavinin hemen sonrasında günlük hayata rahatlıkla geri dönülebilir. Tedaviden sonra, genellikle ağrı gözlenmez. Ancak, cerrahi işlem yapılmasına bağlı olarak nadiren minimal ağrı ve ödem meydana gelebilir. Bu problemlerin görülme ihtimali, hekimin reçete ettiği ilaçların düzenli olarak kullanılması, bölgeye soğuk kompres uygulanması ve iyi bir ağız bakımı ile kolaylıkla minimuma indirilebilir. Ağız hijyenine dikkat edilmesi, implant tedavisinin uzun dönem başarısında da oldukça etkilidir. Rutin diş fırçalama ve diş ipi ya da arayüz fırçalarının kullanımı ile implant bölgesinin temizliği kolaylıkla sağlanabilir. Bir diğer önemli nokta ise tedaviyi takip eden ilk iki yıllık süreçte altı ayda bir, bu süreçten sonra yılda bir diş hekimi kontrolüne gidilmesidir. Bu sayede; ağız ortamında implanta zarar verebilecek koşulların oluşmasına neden olacak bir etken varsa erken teşhis edilebilir, implantta önemli bir hasara neden olmadan ortadan kaldırılabilir.

Dentalimplantların uygulanması güvenli midir?

Dentalimplantlar; yeterli kemik miktarı sağlandığında, çevre dokulara zarar vermeyecek bir konumda yerleştirildiğinde, hastanın tedaviye engel olacak bir alışkanlığı ya da hastalığı olmaması durumda oldukça güvenlidir. Bu implantlar, titanyum elementinin uygun formu sağlayabilmesi için özel işlemlerden geçirilmesi ile üretilmektedir. Titanyum, insan vücudu ile uyumlu bir materyal olması sayesinde alerjik ya da toksik bir reaksiyona sebep olmaz. Bu sayede, ağız içerisinde güvenle kullanılabilir. Rutin ağız bakımı iyi bir şekilde yapıldığında da ağız içerisinde uzun yıllar boyunca güvenli bir şekilde kullanımına devam edilebilir.

İhtiyacınız olan dentalimplant sayısı nedir?

Tüm dişlerini kaybetmiş bir hastada; hareketli protez kullanımı tercih ediliyorsa, bu protezi desteklemek için, hastanın tedavi ihtiyacına göre değişmekle birlikte genellikle tek çenede 2 ila 4 implant yapılması yeterli olur. Sabit protez yapılmasının tercih edildiği durumlarda ise tedavi, özel teknikler sayesinde 4 ila 8 implantın uygulaması ile yapılabilir. Bu teknikler hakkında ayrıntılı bilgiye All on 4 ve All on 6 İmplant Uygulamaları yazımızdan ulaşılabilir. Diş eksikliğinin bölgesel olduğu durumlarda ise uygulanması gerekli olan implant sayısı, çene kemiğinin yapısına, sağlıklı dişlerin konumuna, ilgili bölgenin konumu ve uzunluğuna bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.


Kemik Tozu Uygulamaları Nedir?

Kemik kaybı, çeşitli tedavilerin ideal bir şekilde gerçekleştirilebilmesini güçleştirirken bazı fonksiyonlarda ve estetik görünümde de kayıplara neden olur. Planlanan tedavilerin sağlanabilmesi, estetik ve fonksiyonun korunabilmesi için kemik tozları olarak bilinen kemik greftleri kullanılır. Kemik greftleri ile ilgili bölgedeki kemiğin augmentasyonu (kemik ekleme işlemi) yapılarak kaybedilen doku geri kazandırılır. Kemik augmentasyonu işleminde kullanılacak ana malzeme için yapay bir materyal seçilebileceği gibi kişinin kendisinden, başka bir kişiden ya da insan dokuları ile uyum sağlayabilecek başka bir canlıdan alınan kemik grefti de tercih edilebilir.

Kemik augmentasyonu işlemleri hangi durumlarda tercih edilir?

Diş eti hastalıkları, apse oluşumları, travmalar, diş çekimi ya da yaşa bağlı kemik erimeleri gibi nedenlerle kemik dokusunda kayıp meydana gelebilir. Bu durumlarda bölgedeki diğer dokuların korunması, fonksiyonların ve estetiğin geri kazandırılması amacıyla kemik augmentasyonu tercih edilebilir. Bunun yanı sıra, yapılacak diğer tedavi işlemlerinin ideal bir şekilde gerçekleştirilebilmesi ve uzun ömürlü olması için de kemik augmentasyonu uygulamaları yapılır. En sık tercih edildiği durum, implant uygulaması yapılabilmesi için bölgedeki kemik dokusunda yetersizlik olmasıdır. Kemiğin yüksekliğini ya da genişliğini artırmada, sarkmış sinüs tabanının yükseltilmesi işleminde ya da diş çekimi ile aynı seans implant yapılması planlanan durumlarda kemik greftlerinden yararlanılabilir. Hastalarımız, implant uygulamaları hakkında ayrıntılı bilgiye Dentalİmplant yazımızdan ulaşabilir.

Kemik augmentasyonu tedavi sürecinde sizi neler bekliyor?

İlk muayenede ayrıntılı klinik muayene ile birlikte panoramik röntgen ve gerekli görülürse dental tomografi üzerinden çeşitli incelemeler yapılır. Tedavi planının ana hatları belirlendikten sonra hastadan 3 boyutlu radyografi alınır ve kemik dokusunun detaylı incelemesi gerçekleştirilir. Bu radyografide aynı zamanda uygulama alanındaki komşu dokular da net bir şekilde seçilebilir. Komşu dokuları koruyarak kemik üzerinde etkin bir tedavi sağlanabilmesi için ayrıntılı bir tedavi planı oluşturulur. Tedavi planı hastaya aktarıldıktan sonra hekim ve hastanın ortak onayı ile tedavi aşamasına geçilir. Tedavi seansında işlem, lokal anestezi ile konforlu bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Anestezi uygulaması yapıldıktan sonra kemik hacminin artırılması gereken bölgeye, işlem için en uygun olan kemik grefti yerleştirilir. Kullanılacak miktar, dokudaki eksikliğin seviyesine göre değişiklik göstermektedir. Kemik greftini korumak ve kemikleşme işlemini kolaylaştırmak için üzeri, özel bir membran ile örtülür. Kullanılacak greft miktarının minimum olduğu durumlarda implant uygulaması, kemik augmentasyonu tedavileri ile aynı seansta uygulanabilmektedir. İmplantın stabilitesini(kemik içerisinde sabit durmasını) koruyamayacak derecede kemik dokusu yetersizliği olan durumlarda ise kemik augmentasyonu işleminin bölgede yeterli kalitedeki kemik dokusunu oluşturması beklenmelidir. Bu süreç, kişiden kişiye ve yapılan işleme göre değişmekle birlikte genellikle 4-6 ayda tamamlanır.

Kemik augmentasyonu tedavisinden sonraki süreçte sizi neler bekliyor?

İşlem sonrasında bölgeye yeni bir doku eklenmesine bağlı olarak bir miktar ağrı ve ödem meydana gelebilir. Hekimin reçete edeceği ilaçların düzenli kullanılması, bölgeye ilk 48 saatlik zaman diliminde soğuk kompres yapılmaya özen gösterilmesi ve rutin ağız hijyeninin sağlanması ile bu durumlar kolaylıkla kontrol altına alınabilir. Tedavi sonrasındaki süreç konforlu bir şekilde geçmektedir. Ancak bölgedeki iyileşmenin en iyi şekilde sağlanması için ilgili bölgede travma oluşturulacak durumlardan kaçınılmasında yarar vardır. Bu konuda; iyileşme sağlanana kadar sert ya da yapışkan gıdalardan mümkün olduğunca kaçınmak, bölgeyi darbelerden korumak yararlı olacaktır.


All on 4 ve All on 6 Tekniği Nedir?

All on 4 ve All on 6 implant uygulaması teknikleri; kemik kaybı nedeniyle hareketli protezlerde uyum problemi yaşayan, sabit protez yaptırmak isteyen, tüm dişlerini kaybetmiş hastalar için minimum implant uygulaması ile diş protezinin sabitlenmesi işlemidir. Bu işlemlerde, bireyin çene kemiklerinin durumuna bağlı olarak 4 ila 8 implant uygulaması yapılır. İmplant uygulamaları hakkında daha ayrıntılı bilgiyi Dentalİmplant yazımızda bulabilirsiniz. All on 4 ve All on 6 uygulamaları, protezin sabitlenmesini sağlayarak kullanım konforunu artırır. Bunun yanı sıra, geçici protezlerin işlem günü hastaya uygulanabilmesi sayesinde estetik olarak da avantaj sağlamaktadır.

All on 4 ve All on 6 Teknikleri Kimler İçin Uygundur?

All On Four ve All on 6 tedavi teknikleri; tüm dişlerini kaybetmiş, implant uygulamaları için engel teşkil edecek herhangi bir sağlık problemi olmayan hastalar için uygun bir işlemdir. Bunun yanı sıra All On Four ve All on 6 teknikleri; tüm dişleri tedavi edilemeyecek kadar hasar görmüş ya da çevresindeki kemik desteğini kaybetmiş hastalarda, bu dişlerin çekimi ile aynı seansta implant tedavisi yapılabilmesi için de uygun bir seçenektir. Bu hastalar tarafından çok sayıda implant uygulaması yapılması tercih edilmeyebilir ya da hastada özellikle çene hattının arka bölgelerinde önemli derecede kemik kaybı olması nedeniyle kayıp olan bölgelerde implant uygulaması yapılabilmesi için ek tedaviler gerekli olabilir. Bu durumlarda, All on 4 ve All on 6 teknikleri, ek bir işlem yapılmasına gerek olmadan sabit protez yapılabilmesi için uygun tedavi alternatifleridir.

All on 4 ve All on 6 Tekniklerinin Avantajları Nelerdir?

All on 4 ve All on 6 uygulamalarının, tüm dişlerini kaybetmiş hastalarda implant tedavisi ile aynı günde protez yapılmasına imkan tanıması estetik ve fonksiyonel özelliklerin geri kazandırılmasında büyük avantaj sağlamaktadır. Protezin estetiği, kişiye özel olarak kolaylıkla planlanabilir. Bu planlamaya gülüş hattının düzenlenmesi ile gülüş estetiğinin sağlanması da dâhil edilebilir. All on 4 ve All on 6 tedavi tekniklerinin uygulanmasında, çoğunlukla çene kemiği üzerinde ya da sinüs tabanında kemik miktarını arttırmak için yapılan ek işlemlere ihtiyaç duyulmaz. Konforlu bir tedavi seçeneğidir. İşlem sonrasında genellikle ağrı ya da ödem meydana gelmez. Nadiren minimal ağrı ve ödem olabilir. Ancak; diş hekiminin reçete edeceği ilaçların düzenli kullanımı ile bu süreçte konfor kaybı yaşanması kolaylıkla önlenebilir. All on 4 ve All on 6 teknikleri ile yapılan protezlerin temizliği ve bakımı, standart dentalimplant uygulamalarına oranla daha kolaydır. Uygulamada hazırlanan protezin sabit olması ve damak bölgesine oturan parçasının bulunmaması sayesinde, kullanımı hareketli diş protezlerine göre çok daha kolaydır.

All on 4 ve All on 6 Tedavi Süreçlerinde Sizi Neler Bekliyor?

All on 4 ve All on 6 tedavilerinin planlanması için ilk seans klinik ve radyografik muayenelerin ayrıntılı bir şekilde yapılması gerekir. İmplant yerleşimi yapılabilmesi için diş eti dokusunun ve kemik miktarının yeterli olup olmadığı kontrol edilmelidir. Yeterli olmadığı durumlarda ilgili bölgede ihtiyaç olan dokunun kazandırılması için tedavi öncesinde ek işlemler uygulanabilir. Dokuların durumuna göre kemik ilavesi, kemik tozu eklenmesi ya da hastanın kendi kemiğinin farklı bir bölgeden alınarak ihtiyaç olan bölgeye yerleştirilmesi ile yapılır. Alanında uzman cerrahlar tarafından yapılan bu işlemlerin uygulanması durumunda, kemiğin ideal kaliteye ulaşabilmesi için 4-6 ay beklenmesi gerekir. Bu süreç geçtikten sonra gerekli kontroller sağlanarak implant uygulaması yapılabilir.

Tüm koşulların uygulama yapılması için uygun olması durumunda, geçici protezin hazırlanabilmesi için ölçü alınır. Çevredeki dokuların sağlığını koruyarak yapılabilecek en ideal tedavinin belirlenebilmesi için çene kemiklerinin ayrıntılı bir şekilde incelenmesine izin veren bilgisayarlı tomografilerden yararlanılır. Hastanın tomografi görüntüsü üzerinden ayrıntılı ölçümler yapılır, implantların uygulanacağı alanlar belirlenir. Oluşturulan plan doğrultusunda, tedavi günü çekim yapılması gereken dişler varsa çekilir, 4 ya da 6 adet implant uygulaması yapılır. Bu işlemler; lokal anestezi altında kolaylıkla yapılabilir, fakat anksiyetesi ve korku düzeyi yüksek olan hastalarda, sedasyon ya da genel anestezi uygulamalarıyla da yapılabilir. İmplant uygulamaları ile aynı gün geçici diş protezleri de implantların üzerine sabitlenir. İmplant ile kemiğin kaynaşma süreci, geçici protezler ile konforlu bir şekilde geçirilir. Ortalama 3 ay süren bu sürecin sonunda implantlar, daimi protezlerin yapılması için hazır hale gelir.

All on 4 ve All on 6 İşlemlerinin Ardından Sizi Nasıl Bir Süreç Bekliyor?

All on 4 ve All on 6 işlemlerinden sonra ağrı ya da ödem nadiren meydana gelir. Bu durum ise konfor kaybı yaşamadan kolaylıkla atlatılabilir. Diş hekiminin reçete ettiği ilaçların düzenli kullanımı ve bölgeye soğuk kompres yapılması, ağrı ve ödemin kısa sürede kontrol altına alınması için yeterlidir. Uygulama sonrasında hastalar, geçici diş protezinin üzerine olabildiğince az yük gelmesine dikkat etmelidir. Bunun için sert ya da yapışkan forma sahip besinlerden uzak durulmalı, geçici protezlerin ağızda bulunduğu süreç boyunca yumuşak gıdalar tercih edilmelidir. Kemik ile implantın arasındaki bağlanma ideal olarak gerçekleştiği zaman daimi diş protezlerine geçiş yapılır. Daimi diş protezleri implant üzerine sabitlendiğinde ise normal beslenme düzenine geri dönülebilir. Ağız bakımına dikkat edilmesi de implantların ömrü için önemli bir faktördür.

All on 4 ve All on 6 Uygulamalarının Ömrünü Belirleyen Faktörler Nelerdir?

Yapılan araştırmalarla uzun dönem başarısı kanıtlanmış All on 4 ve All on 6 uygulamaları, bu tedavi tekniğinin uygun olduğu hastalar için en konforlu yöntemdir. Ancak bu süreçte kemik ile implant arasındaki bağlantının iyi bir şekilde sağlanması büyük önem taşır. Bu bağlantının en ideal şekilde oluşturulabilmesi için hastanın hekim tarafından verilen ilaçları ve önerilen diyeti; gerekli dönemde, tavsiye edildiği şekilde uygulaması gerekir. Bunun yanı sıra; hem geçici diş protezlerin hem de daimi diş protezlerin kullanıldığı dönemde, günlük ağız bakımına dikkat edilmeli ve düzenli hekim kontrollerine gidilmelidir. Bu sayede implant çevresinde enfeksiyon oluşması ve implantların kaybedilmesi ihtimallerinin önüne geçilir.


Sinüs Lifting Nedir?

Üst çenede, arka bölgedeki dişlerin kaybı ile zamanla dişi çevreleyen kemik dokusunda kayıp meydana gelebilir. Bu bölgeye komşu olan sinüs boşluklarında sarkma gözlenebilir. Dokudaki kayıp nedeniyle, bölgedeki kemik dokusu başarılı bir implant tedavisi uygulamak için yeterli olmayabilir. Bu durumda, ideal bir implant tedavisi yapılabilmesi için sinüs tabanında meydana gelen kaybın bu bölgedeki kemik dokusunu yükselterek tedavi edilmesine sinüs yükseltme denir.

Sinüs yükseltme işlemi implant tedavi sürecinin uzamasına neden olur mu?

Pek çok durumda, sinüs tabanı yükseltme işlemi implant tedavisi ile aynı zamanda yapılabilir. Bu işlemlerin birlikte uygulanmasına karar verilmesindeki en önemli kriter, bölgede implantın stabil kalabilmesini sağlayacak miktarda kemik dokusunun bulunmasıdır. İleri derecede kemik kaybı olan bölgelerde ise implantın hareketsizliğini sağlamak mümkün olmayabilir. Bu durumda, ideal bir implant tedavisi gerçekleştirilemeyeceği için yapılan sinüs yükseltme işleminin bölgedeki kemik dokusu ile kaynaşması beklenir. Ortalama 6 ay sonra bölgedeki kemik dokusu, implantın stabilitesinin ideal bir şekilde sağlanabilmesi için uygun hale gelir. Bu süreç tamamlandıktan sonra implant tedavisine başlanabilir.

Sinüs yükseltme tedavi sürecinde sizi neler bekliyor?

Sinüs yükseltme işleminden sonra 2 saat herhangi bir besin tüketilmemelidir. Tedaviyi takip eden 24 saat boyunca işlem yapılmayan bölgedeki dişlerle yemek yenmesi, yara bölgesini korumada faydalı olur. Bunun yanı sıra, burun temizliği yapılırken yüksek basınç oluşturmamaya özen gösterilmesi, tedavi etkinliğinin sağlanmasında yarar sağlar. Bölgede kemik ekleme işlemi yapılması nedeniyle, bu yeni duruma tepki olarak bir miktar ağrı ve ödem gelişebilir. Bu durum; diş hekiminin reçete ettiği ilaçların düzenli kullanılması, ilk 24 saat bölgeye soğuk kompres uygulaması yapılması ve bölgenin hijyeninin sağlanması ile minimuma indirilebilir. Bu sayede yan etkiler; konfor kaybına neden olmadan kısa bir sürede etkisini yitirir.

Tedaviyi takiben işlem yapılan bölgede ideal bir kemik dokusunun oluşması, genellikle 6-12 ay içerisinde gerçekleşir. Bu süreçte kemik grefti; içerdiği maddeler sayesinde kemik oluşumunu ve büyümesini destekler, kemik hacminde ve yoğunluğunda istenen artışı sağlar.

Sinüs yükseltme tedavisinden sonraki süreçte sizi neler bekliyor?

Yapılan ilk muayenede, ayrıntılı klinik ve radyografik incelemeler ile tedavi için gerekli olan koşulların değerlendirmesi yapılır. Uygun koşulların sağlanması durumunda ise gerekli estetik değerlendirmeler yapılarak hastanın beklentisine en uygun olacak şekilde diş protezleri tasarlanır. Diş protezinin yapılan tasarım planına uygun olarak yerleştirilebilmesi için gerekli olan implant özellikleri belirlenir. Bu özelliklerin belirlenmesi için ise hastadan alınan üç boyutlu radyografik görüntüden yararlanılır. Bu radyografik görüntüler üzerinden milimetrik ölçümler yapılır; implantın boyuna, çapına ve konumuna karar verilir.

Dental implant uygulamalarında tedavi süresi, hastanın durumuna ve ihtiyacına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Bazı durumlarda, dental implant uygulaması ile aynı gün protez aşamasına geçiş yapılabilirken gerekli koşullar sağlanamadığında ek cerrahi işlemler nedeniyle süreç uzayabilir. Tedavi seansında, işlem lokal anestezi altında konforlu bir şekilde gerçekleştirilir. Bu işlemde, implantların konumuna ve boyutuna uygun olacak şekilde çene kemiği üzerinde yuvalar açılır. Yuvalar açıldıktan sonra ise gerekli bölgelere implantlar yerleştirilir ve dikiş atılarak işlem sonlandırılır. Bu işlem her bir implant için ortalama 10 dakika sürer. İşlemden yaklaşık bir hafta sonra kontrol muayenesi yapılır ve aynı zamanda bu muayenede dikişler alınır.

İmplantların yerleştirilmesinden sonra kalıcı protezlerin implant üzerine uygulanması, implantların kemik ile bütünleşmesinden sonra yapılır. Bu süreç beklenmeden kalıcı protezlerin yapılması, implantın dayanıklılığını düşürebilir ve ömrünü kısaltabilir. Bu süreç, üst çenede yaklaşık üç ayda, alt çenede ise ortalama iki ayda tamamlanır. Yetersiz kemik miktarına bağlı olarak implant uygulaması ile birlikte ek işlemler yapılmışsa ise altı aya kadar uzayabilir.

Diğer Hizmetlerimiz

Bizimle Daha İyi Gülümse... SeSaDent Klinik

İletişim Bilgileri

Oğuzlar Mah Ceyhun Atuf Kansu Caddesi 47/B

sesadentbalgat@gmail.com

0501 320 88 00

Sosyal Medya

© SeSaDent Klinik. Kopyalanamaz.

Dizayn Hs2Web